Vesimiehen Elle

PITKÄKARVAINEN COLLIE

Kennel toimitamme alkoi, kun ensimmäinen pitkäkarvainen colliemme FIN CH Vesimiehen Elle syntyi vuonna 1969. Hänen nimensä ja tricolour värinsä toimivat innoittajana kennelnimellemme; Black Elles. Elle on kennelimme kantanarttu ja hänen linjaansa on edelleen löydettävissä kasvateissamme.

Ellen ensimmäinen pentue syntyi jo vuonna 1972 ja hänen jälkeläisistään kahdesta tuli FIN CH:ta eli Suomen muotovalioita. Meille tärkeitä arvoja ovat terveys, luonne ja rodunomaisten ominaisuuksien ylläpitäminen. Tämän takia jalostusyhdistelmämme ovat aina olleet tarkoin harkittuja ja niiden sukutaulut ovat huippuluokkaa. Tämä työ on tuottanut hedelmää ja olemme kasvattaneet useita valioita ja muutenkin erinomaisesti näyttelyissä ja kokeissa menestyneitä collieita. Kasvattajaluokkiamme on palkittu lukemattomia kertoja kunniapalkinnoilla jo 70-luvulta yhä tähän päivään asti. Useita kasvattejamme on myös hankittu jalostuskoiriksi muihin kenneleihin. Kennelimme on saanut Suomen Kennelliiton ansiokkaasta kasvatustyöstä myöntämän Vuolasvirta - palkinnon jo vuonna 1980. Palkinto oli ensimmäinen pitkäkarvaisen collien kasvattajalle myönnetty.

Kasvatustyömme on aina ollut hyvin pienimuotoista ja sen takia olemme pyrkineet pitämään kasvattimme Suomessa. Poikkeuksia olemme kuitenkin vuosien varrella tehneet ja muutamia kasvattejamme on viety Venäjälle, Viroon, Ruotsiin ja Tanskaan. Uusimpana aluevaltauksena on Espanja, jonne soopeliurospentu BE Impress Me lähti vuonna 2007.

Olemme huolellisesti harkinneet myös tuontikoiramme, joilla olemme halunneet täydentää jalostustiimiämme. Tuttuja nimiä collieharrastajille ovat varmasti mm. CH Lynway Shabby Tiger, FIN CH Corydon Knight Of Glory, Corydon Rosie O'Grady (blup-indeksi 138), FIN CH of Taipe Nina, Multi CH Sunsweet Ipanema Girl, CH Corydon Demon Elles sekä kirkkaimpana tähtenä yksi kaikkien aikojen suurimmista jalostuskoirista Suomessa, FIN&EST&DK CH KBHV'89 Corydon Be Brave. Vuodesta 1984 alkaen olemme tehneet tiivistä ja paljon antavaa yhteistyötä yhden maailman kuuluisimman ja menestyksekkäimmän colliekasvattajan, englantilaisen Corydon kennelin, kanssa ja tuoneet sieltä laadukkaita jalostuskoiria niin itsellemme kuin muidenkin kasvattajien käyttöön. Tämä yhteistyö Corydon kennelin Miranda ja John Blaken kanssa jatkuu edelleen. Tämän innoittamanja osoituksena meillä on yhdistys ACP-klubi, jonka tarkoituksena on ylläpitää Corydon linjaisten collieiden ominaisuuksia Suomessa. ACP-klubi järjestää säännöllisesti Corydon-sukuisten collieiden katselmuksia, jotka ovat olleet erittäin suosittuja. Niissä tuomareina ovat toimineet John ja Miranda Blake.

Rakkaudesta rotuun ja osoituksena roduntuntemuksesta Anja Alvasto on yhdessä Suvi Hirvosen kanssa kirjoittanut hienon, kattavan ensimmäisen suomenkielisen Collie-kirjan (Kustannus Oy Tammi 1998). Valitettavasti kirjan ensimmäinen painos alkaa olla myyty loppuun, uutta painosta on lupailtu. Jos olet kiinnostunut saamaan tuon kirjan, laita asiasta palautetta Tammelle. Näin voimme varmasti nopeuttaa uuden painoksen tekemistä!

Vesimiehen Neiti-Aika

SILEÄKARVAINEN COLLIE

Ensimmäinen kennelimme sileäkarvainen collie saapui meille lähes vahingossa ja hän oli INT&FIN CH LVV'98 Vesimiehen Neiti-Aika. "Taika" osoittautui varsinaiseksi helmeksi rodun kanssa aloitteleville kasvattajille. Taikasta tuli hyvin pienimuotoisen kasvatustyömme kantanarttu, joka antoi myös tunnunsomaisen "Magic" -sanan kasvattiemme nimiin.

Ensimmäinen "nahkapentueemme" syntyi vuonna 1998. Pyrimme kasvattamaan rodunomaisia, mukavaluonteisia perhekoiria, joista löytyy myös potentiaalia monille harrastuskentille. Menestystä kasvateille onkin saatu niin näyttely- kuin koepuolellakin.

Harkitsemme hyvin tarkkaan jalostusyhdistelmämme - etsimme jotain uutta, mutta pyrimme myös pitämään kiinni vanhoista, itsellemme tärkeistä linjoista. Näin ehkä voimme luoda vaihtoehtoja sileäkarvaharrastajille.


Zorro

POMERANIAN
Pomeranianin hankkiminen oli ollut meillä haaveena jo vuosikausia. Vihdoin jouluna 2002 monivuotinen haaveemme toteutui, kun pikku-Sammy saapui. Collieiden seuraksi tullut Sammy hurmasi meidät kaikki välittömästi valloittavalla olemuksellaan. Rotuvalintaa emme ole päivääkään katuneet.

Syksyllä 2005 lauma täydentyi toisella pommipojalla, Zorrolla, jonka ihastuttavan avoin luonne on kerännyt sille paljon ystäviä yli roturajojen.

Sammy ja Zorro hankittiin perheenjäseniksi, omaksi iloksi sekä kavereiksi näyttelyharrastukseen eikä meillä ei ole tarkoituksena aloittaa kasvatustyötä tällä meille uudella rodulla.Tapaat meidät siis varmimmin näyttelykehissä!!